Jdi na obsah Jdi na menu
 


Annenská pouť

27. 7. 2009

ANNENSKÁ POUŤ

Obrazek

V neděli 26. července se v Jedlce u Děčína konala pouť k uctění památky Sv. Anny.  V areálu kolem kostela byly umístěny prodejní stánky, k poslechu zde hrála country kapela Kliďánko, která se moc líbila. V prostoru za školou rozbili svůj stan šermíři, kteří zde předváděli nejen svoje umění, ale měli připravený i program pro děti – střelbu z luku na terč.

            Odpoledne se konala mše svatá v kostele, po hodinové přestávce následoval pěvecký koncert skupiny Bel Canto, který sledovala téměř stovka posluchačů. Odhadujeme, že celou akci navštívilo kolem 350 lidí, nejen z naší obce. Oslavovalo se současně 775. výročí založení kostela, k němuž byla vydána měděná ražená pamětní mince, která byla v prodeji za 30 Kč. Tuto minci je možné stále zakoupit během celého letošního roku. Postupně bude ražena mince k 776. a 777. výročí založení kostela.Obrazek

            Poděkování patří farnosti Srbská Kamenice, která umožnila uspořádání koncertu a pořadatelům z Kulturně – historického sdružení, kteří se starali o průběh celé akce. Zvláštní poděkování pak patří  prof. Janě Scholzeové – Hodulíkové za přípravu a organizaci koncertu i Petru Gebhardtovi, který pomáhal celou akci připravovat a zhotovil pamětní mince.

 

Náhledy fotografií ze složky Annenská pouť